Hulusi Akar: Kimyasal silah envanterde yok

Barış Pınarı operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, envanterde kimyasal silah olmadığını belirtti.

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, 50 sene önce eğitim gördüğü “Taş Mektep”i ziyaretinde öğrencilerin asker selamı ile karşılandı. Akar da asker selamı ile karşılık verdiği öğrencilerin söylediği okul marşına eşlik etti.

Bakan Akar öğrencilerin “Terörle mücadele operasyonlarında bulundunuz mu, nasıl bir duygu?” sorusuna “Bulundum. Bir anda onun içinde oluyorsunuz” diye cevap verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesine dair de “Terörle mücadeleyi son derece temiz yapıyoruz. Normalin dışında güç kullanmamız asla ve kata mevzubahis değildir. Sivillerin zarar görmemesi için hiçbir ülkenin göstermediği hassasiyeti gösteriyoruz. Fakat bir sürü iftira, bir sürü bühtan, yalan haberler var. Utanmaz ahlaksız alçaklar ‘TSK, Tel Abyad’da çocuklara şunu yaptı’, ‘TSK, Resülayn’da kadınlara şunu yaptı’ diye fotoğraf koyuyorlar, o fotoğrafların biri Vietnam’dan biri Afganistan’dan çıktı” ifadelerini kullandı. Yalan, alçakça haberlerle kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddiaların yayımlandığına dikkati çeken Akar “Yalan haberlerle kimyasaldan bahsediyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir gram kimyasal silah yok. Ne bunun atma vasıtası ne mühimmatı var. Envanterimizde yok” dedi.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.