Hüseyin Aygün hükümeti aşağılamadan dava

CHP eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında milletvekili olduğu dönemde Twitter hesabı üzerinden polis şiddetini içeren bir görüntü ve görüntünün altına yazdığı yorum nedeni ile 'TC Hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. Aygün hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, Hüseyin Aygün'ün CHP Tunceli milletvekili olduğu 16 Haziran 2013 tarihinde Twitter hesabı üzerinden şahsi yorumu ile birlikte bir görüntü paylaştığı belirtildi.

Hacı Yusuf Yıldırım isimli bir kişinin bu görüntü nedeniyle Aygün hakkında şikayette bulunduğu belirtilen iddianamede, milletvekili olması nedeniyle Aygün hakkında fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yollandığı hatırlatıldı.

TBMM'nin de 7 Eylül 2015 tarihinde yolladığı yazıda Aygün'ün 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde milletvekili seçilmemesi nedeniyle yasama dokunulmazlığının bulunmadığının bildirildiği belirtildi.

'SURİYE'DEKİ OLAYI TÜRKİYE'DE YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERDİ'

Aygün'e ait olduğu belirtilen Twitter hesabı üzerinden paylaşılan görüntünün Arap internet sitesinden indirildiği belirtilen iddianamede, “Bu görüntüdeki eylemi 'Türk polisi bunları yaptı' diyerek yayınladı. Halbuki görüntüdeki olayın Suriye'de yaşandığı ve Türkiye ile bir ilgisinin bulunmadığı açıkça bellidir" denildi.

Bu nedenle şüpheli Aygün'ün hakaret kastı ile hareket ettiği savunulan iddianamede, “Hakaret kastı ile hedef göstererek basın yolu ile 'TC hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçunu işlediği evrak kapsamında anlaşılmaktadırö denildi.

Aygün'ün bu suçtan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

Aygün, Bakırköy 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.