SAVCILIKTAN DEVAM EDEN YOLSUZLUK SORUŞTURMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanlığı görevinden tutuklanarak uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu bazı zanlılar hakkında yürütmekte olduğu yolsuzluk soruşturmasını sürdürüyor. Bu soruşturma kapsamında, zanlıların “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlardan yargılanmaları söz konusu.
SAVCILIĞA ÜÇÜNCÜ KEZ İFADE VERDİ
Soruşturmada tutuklu bulunan Adem Soytekin, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde 2 Temmuz’da savcılığa üçüncü kez ifade verdi. Savcılığın hazırladığı tahliye talep yazısında, Soytekin’in 17-26 Haziran ile 2 Temmuz tarihlerinde özellikle kendisine yöneltilen suçlamalar ve suç örgütünün faaliyetleri hakkında detaylı ve samimi açıklamalarda bulunduğu ifade ediliyor. Yazıda, Soytekin’in beyanlarının tutarlı olduğu, olayların kişiler, zaman ve mekan unsurları açısından somut olarak belirlendiği vurgulandı.
TUTUKLAMA TEDBİRİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLER
Soytekin’in sabit bir ikametgahı olduğu belirtilirken, soruşturmanın mevcut durumu ve deliller göz önüne alındığında, tutuklama tedbirinin devamının gereksiz olduğu sonucuna varıldığı aktarıldı. Bu sebeple, Soytekin’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi talep edildi. Sulh ceza hakimliği de, şüpheli Soytekin’in “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.