İBB Soruşturmasında Yeni Gelişme: Adem Tahliye

SAVCILIKTAN DEVAM EDEN YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanlığı görevinden tutuklanarak uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu bazı zanlılar hakkında yürütmekte olduğu yolsuzluk soruşturmasını sürdürüyor. Bu soruşturma kapsamında, zanlıların “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlardan yargılanmaları söz konusu.

SAVCILIĞA ÜÇÜNCÜ KEZ İFADE VERDİ

Soruşturmada tutuklu bulunan Adem Soytekin, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde 2 Temmuz’da savcılığa üçüncü kez ifade verdi. Savcılığın hazırladığı tahliye talep yazısında, Soytekin’in 17-26 Haziran ile 2 Temmuz tarihlerinde özellikle kendisine yöneltilen suçlamalar ve suç örgütünün faaliyetleri hakkında detaylı ve samimi açıklamalarda bulunduğu ifade ediliyor. Yazıda, Soytekin’in beyanlarının tutarlı olduğu, olayların kişiler, zaman ve mekan unsurları açısından somut olarak belirlendiği vurgulandı.

TUTUKLAMA TEDBİRİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLER

Soytekin’in sabit bir ikametgahı olduğu belirtilirken, soruşturmanın mevcut durumu ve deliller göz önüne alındığında, tutuklama tedbirinin devamının gereksiz olduğu sonucuna varıldığı aktarıldı. Bu sebeple, Soytekin’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi talep edildi. Sulh ceza hakimliği de, şüpheli Soytekin’in “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.