SAVCILIĞIN YÜRÜTTÜĞÜ SORUŞTURMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ile birlikte birkaç zanlı hakkında devam eden yolsuzluk soruşturması çerçevesinde önemli gelişmelere imza atıyor. Zanlılar, “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarıyla yargılanıyor.
ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN YARARLANILDI
Soruşturmada tutuklu bulunan Adem Soytekin, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 2 Temmuz’da üçüncü kez savcılığa ifade verirken, savcılık hasebiyle sulh ceza hakimliğine yönlendirilen tahliye talebinde, Soytekin’in 17-26 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında suçlamalar ve örgütün işleyişi hakkında ayrıntılı ve samimi beyanlarda bulunduğu ifade ediliyor. Bu bağlamda, Soytekin’in verdiği ifadelerin tutarlı olduğu ve olayların kişi, zaman ve mekan unsurlarına göre somut hale getirildiği belirtiliyor.
TUTUKLULUĞUN GEREKLETİKLERİ
Savcılığın yazısında, Soytekin’in sabit bir ikametgah sahibi olduğu ve soruşturmanın mevcut aşamaları ile mevcut delil durumunu göz önüne alındığında tutuklama tedbirinin devamının gereksiz olduğu kanaatine varıldığı aktarılıyor. Bu nedenlerle, Soytekin’in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi talep edildi. Sulh ceza hakimliği de, şüpheli Soytekin’in “konutu terk etmeme” şartıyla tahliye edilmesine karar veriyor.