NARKOÇELİK-42 OPERASYONLARI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, jandarma ekipleri tarafından 19 ilde “Narkoçelik-42” operasyonları yürütüldü. Bu operasyonlar Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Van, Samsun, Erzurum, Manisa, Artvin, Ardahan, Antalya, Balıkesir, Siirt, Tekirdağ, Karaman, Gaziantep, Edirne, Aksaray, Kahramanmaraş ve Hakkari’de gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 49 şüpheli yakalandı. Tutuklanan şüpheli sayısı 22’ye ulaşırken, 3 kişi için adli kontrol kararı alındı. Geri kalan 24 şüpheli hakkında ise işlemler devam ediyor.
ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDENİN MİKTARI
Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Toplamda 1 ton 971 kilogram uyuşturucu, 4 milyon 389 bin adet kök kenevir ile kök skunk ve 267 bin 593 adet uyuşturucu hap bulunarak zararsız hale getirildi. Bakan Yerlikaya, 4 Haziran 2023 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında 62 bin 132 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bu dönemde 42 bin 908 şüphelinin tutuklandığını ve 18 bin 718 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti.
GENEL OPERASYON GÖRÜNÜMÜ
Sonuçlarıyla dikkat çeken bu operasyonlarda, toplamda 163,7 ton uyuşturucu madde, 79,5 milyon adet uyuşturucu hap ve 261,4 milyon kök kenevir ele geçirilerek uyuşturucu ticaretinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu başarılı operasyonlar, ülke genelinde uyuşturucu maddeyle mücadelede kararlılığın bir göstergesi olarak önem taşıyor.