YERLİKAYA’DAN TERÖRİST HABERİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı kategoride aranan sözde ‘Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili detayları paylaştı.
OPERASYONUN DETAYLARI
Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonunda kırmızı kategoride aranan terörist Bervar kod adlı Seyran Çomak’ın etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda, teröristin 28 güvenlik görevlisi ile 1 vatandaşı şehit ettiği, 72 güvenlik görevlisi ile 2 sivil vatandaşı yaraladığı, toplam 16 eylemin talimatını verdiği ve eylemlere katıldığı tespit edildi. Aynı zamanda, teröristin 2018 yılında sağ ele geçirilen BTÖ mensubu olduğu ve yapılan DNA testi sonucu öldürüldüğü belirlendi.
TEBRİK VE DUALAR
Bervar kod adlı Seyran Çomak’ın etkisiz hale getirilmesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Güvenlik Korucularının katkısı tebrik edildi. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştirenleri tebrik ederek, teröristlerle mücadelenin sona erene kadar devam edeceğini vurguladı.