İçişleri’nden silahlı saldırı açıklaması

İçişleri Bakanlığı, silah ruhsatı alanların sayısının arttığı ve suç olayları verilerinin yükseldiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık, 2021 yılında toplam 16 bin 495 bulundurma ruhsatı verildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı, 2021 yılında 41 bin 234’ü taşıma olmak üzere toplam 57 bin 729 silah ruhsatı verildiğini duyurdu.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, “Kanundaki şartlara sahip olmayanlara kesinlikle silah ruhsatı verilmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin toplam nüfusa göre ruhsatlı silah oranının Avrupa’nın birçok ülkenin gerisinde olduğuna dikkat çekildi.

“Silah ile gerçekleşen olay sayısı 2021’de 1491’e düştü”

İçişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, son 5 yılda ateşli silahlar ve kesici delici aletler ile gerçekleşen vakalarda da düşüş olduğu aktarıldı.

Olay sayısının 2017’de bin 730 iken, 2021 yılında 1491’e gerilediği, hayatını kaybedenlerin sayısının da 2017’de bin 918 iken 2021’de bin 633’e düştüğü vurgulandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.