OTOMOBİL DOLANDIRICILIĞI DAVASI MANİSA’DA
Yunusemre ilçesinde yaşayan Adem Atlı Ata’nın, satın aldığı aracın çalıntı olduğunu öğrenmesi üzerine içine düştüğü dolandırıcılık tuzağı Manisa’da gündem oldu. Ata’nın polisler tarafından bilgilendirilmesi sonrası yaşadığı şok, işini ve otomobilini kaybetmesine neden oldu. Aracın şasi numarası ve plakasının değiştirilmesi sonucu mağdur olan Ata, yaşadığı süreci tüm detaylarıyla anlattı.
OTOMOBİL ALIRKEN YAŞANAN MAĞDURİYET
Ankara’da oto yedek parça dükkanında çalışan Emre Okur’un yaşadığı otomobil dolandırıcılığı da dikkat çekici bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Engelli oğlunun raporu üzerine ÖTV muafiyetinden yararlanarak aldığı sıfır otomobilde değişiklikler olduğunu fark eden Okur, aldığı araçta yapılan işlemlerin resmi olmadığını iddia etti. Otomobil bayisi ile yaşadığı sorunu hukuki yollardan çözmeye çalışan Okur, aracının değiştirilmesini talep ederek adalet arayışını sürdürüyor.
AVUKATIN GÖRÜŞÜ
Emre Okur’un avukatı Asiye Meltem Taşcı, müvekkilinin yaşadığı durumu hukuksal süreç içerisinde ele aldıklarını ve haklarını savunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Aracın değiştirilmesi talebiyle başlatılan hukuki süreçte, otomobil bayisinin olası anlaşmazlıklara rağmen sadece maddi bir teklifte bulunduğunu ifade eden Taşcı, dosyanın bilirkişiye gönderilmesini beklediklerini ve adalete güvendiklerini vurguladı. Emsal kararları örnek gösteren avukat, müvekkilinin lehine sonuç alacaklarına inandıklarını dile getirdi.