İKİNCİ GAZZE FİLOSU KAFİLESİ GELDİ
İkinci Gazze filosunun kafilesi ülkemize ulaştı. Aktivistler, İsrail hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Gazze’de yaşanan soykırıma sessiz kalmayan 50’den fazla ülkeden insanlar, Küresel Sumud Filosunda bir araya gelerek Gazze’ye ulaşmak amacıyla yola çıktı.
FİLO İSRAİL DENİZ GÜÇLERİ TARAFINDAN DURDURULDU
İnsani yardım, temizlik ve sağlık malzemeleri taşıyan filo, Gazze’ye 30 mil kala işgalci İsrail deniz güçleri tarafından yasadışı bir şekilde durduruldu. Filo içindeki aktivistler, o sırada rehin alındı.
TÜRKİYE GİRİŞİMLERİ SONUCUNDA AKTIVİSTLER YURDA GETİRİLDİ
Türkiye’nin girişimlerinin ardından, içerisinde 36 Türk aktivistin bulunduğu toplam 137 aktivist, Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile İstanbul Havalimanı’na ulaştı. Bu olayın hemen ardından, diğer 15 Türk aktivist de yurda getirildi.