IMF Türkiye için büyüme tahminini düşürdü

IMF bugün yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm (WEO) raporunda Türkiye'de gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3, gelecek yıl için ise yüzde 2.9 olarak revize etti. Nisan ayına ilişkin tahminler 2015 için yüzde 3.1 ve 2016 için yüzde 3.6 olarak açıklanmıştı.

IMF 2015 küresel ekonomik büyüme tahminini ise yüzde 3.3'ten yüzde 3.1'e düşürürken, 2016 tahminini yüzde 3.8 düzeyinden yüzde 3.6'ya revize edildi.

IMF, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin 2015 ve 2016'da yüzde 3 büyümesini beklediğini açıkladı.

Raporda Türkiye'de cari açığının GSYH'ye oranı 2015'te yüzde 4.5 2016'da yüzde 4.7; işsizlik oranı 2015 için yüzde 10.8, 2016 için yüzde 11.2 olarak tahmin edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.