Meydancık Köyünde İnekleri Dronla Ahıra Getiriyor
Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde yaşayan 24 yaşındaki Onur Ekin, hayvancılıkla uğraşırken aynı zamanda sosyal medya içerikleri üretiyor. Ekin, köyün merasında otlayan ineklerini sıra dışı bir yöntem kullanarak ahıra getiriyor.
Dronla İnekleri Ahıra Yönlendiriyor
Sabah erken saatlerde merada otlamak için bıraktığı inekler, gün batımından önce geri dönmeyince Onur Ekin, evinin kapısından drone ile ineklerinin yerini tespit ederek onları bir araya topluyor. Dronun sesiyle ürken inekler, kısa sürede ahıra dönüyor.
Komşusunun Kaybolan İneklerini de Buluyor
Onur Ekin, sadece kendi hayvanlarını değil, komşularının kaybolan ineklerini de bulmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Komşusu Şaziye Ekin’in kaybolan ineklerini köy mezarlığının yakınında drone ile bulan Ekin, bu ilginç yöntemiyle sosyal medyada ve köyde büyük ilgi görüyor.
Onur Ekin’in açıklamasına göre: “Meydancık köyünde yaşıyorum. Köyde hayvancılık yapıyoruz. Otluğa çıktıkları zaman merada ağaçların, çalılıkların arasında onları bulması çok zor oluyor. Ben de bunu dronla denemeyi planladım. Dronla inekleri buldum. İneklerde drondan korktuklarını için ahıra kadar dronla peşlerinden kovaladım. O sırada komşunuzun ineği kaybolmuştu onu da bu vesileyle bulmuş olduk. Ekrandan ineğin hangisi olduğunu göstererek bulduk. Böylece pratik şekilde arazide gezmek yerine köyde dron uçurarak inekleri daha kolay getirebiliyorum.”