İngiltere Bugün Filistin’i Tanıyacak

İNGİLTERE BAŞBAKANINDAN TARİHİ AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, eğer İsrail belirli koşulları yerine getirmezse Eylül ayında Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıyacağını belirtmişti. Londra yönetimi, İsrail’in Gazze’de ateşkes ve rehine anlaşmasıyla ilgili herhangi bir adım atmadığını gerekçe göstererek, Filistin devletini resmi olarak tanımaya hazırlanıyor. Starmer’ın bugün gerçekleştireceği açıklamayla birlikte, Filistin’i devlet olarak tanıyacağı ifade ediliyor.

İNGİLTERE, BM’DE FİLİSTİN’İ TANISIN

Başbakan Starmer’ın yapacağı bu tarihi açıklama ile birlikte, İngiltere 193 üyesi olan Birleşmiş Milletler’de Filistin’i resmi olarak tanıyan 147 ülke arasında yer alacak. İngiltere’nin yanı sıra Fransa, Avustralya, Kanada ve en son Portekiz de Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda Filistin’i devlet olarak tanıyacağını duyurmuştu.

TRUMP’TAN FARKLI GÖRÜŞ

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Perşembe günü İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, “Filistin devletinin tanınması konusunda Başbakanla aynı fikirde değilim. Bu, aramızdaki nadir anlaşmazlıklardan biri” demişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.