İngiltere’de Müslüman Futbolculara Oruç İzni Uygulaması

11 ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla, İngiltere’de dikkat çekici bir uygulama hayata geçiriliyor. İslam alemini kuşatan Ramazan heyecanı sırasında, İngiliz kamu yayıncısı bir kanalın haberine göre, Ramazan süresince Müslüman futbolcuların oruçlarını açmaları için maçlar kısa süreliğine durdurulacak.

MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR İÇİN MAÇTA DURAKLAMA

Haberde, bir futbolcunun orucunu açması gerektiğinin maç öncesinde belirleneceği ve bu oyuncuların iftar vaktinde oruçlarını açabilmesi için maçta ara verileceği ifade ediliyor.

Maçın kale vuruşu, serbest vuruş veya taç atışı sırasında en uygun anda duraklamanın yapılacağı belirtilirken, “Takımlar ve maç görevlileri, duraklamanın gerekip gerekmediğini önceden tartışacak ve ara verme süresi üzerinde anlaşacaklar. Bu süre, takımların su molası veya taktiksel mola olarak kullanılmayacak.” denildi.

ALT KATEGORİLERDE UYGULANMIŞTI

İngiltere Futbol Ligi’nin daha alt kategorilerinde de 2021 yılında ilk kez uygulanan bu sistem, futbol dünyasında ilk kez denendi.

SAKATLIK NUMARALARI ARTIK GEÇMİŞTE KALACAK

Bu kararın ardından geçmişte yaşanan sakatlık numaralarının da sona ereceği öngörülüyor. 2018 yılında, Tunus Milli Takımı’nın Ramazan ayına denk gelen hazırlık maçlarında, kaleci Mouez Hassen’in sakatlanması dikkat çekmişti. O dönem, oruçlu olan Tunus’lu oyuncuların iftar saati geldiğinde plan dahilinde kalecinin, kendini yere atarak oruçlarını açtıkları ortaya çıkmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.