İngiltere: Putin-Trump Görüşmesi Umut Veriyor

DÜNYA GÖRÜŞMELERİNE GÖZ KÜTÜYOR

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Sky News kanalında Trump ve Putin arasında yapılacak olan bugünkü önemli görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu. Healey, savaşların ancak diplomasi yoluyla nihayet bulabileceğine vurgu yaparak, “Görüşmeden umutluyuz” dedi. Bakan Healey bu görüşmenin, gelecekteki bir dizi görüşmeden sadece biri olacağını da belirtti.

MÜZAKERENİN İLK ADIMI

Bakan Healey, kendisine yöneltilen “Zirveden umutlu olduğunuzu söylüyorsunuz, fakat beklentileriniz neler? Bugün barış yolunda gerçek ilerleme kaydedilebileceğini düşünüyor musunuz?” sorusunu yanıtladı. Healey, “Görüşmelerin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz, ancak önemli olan, bunun herhangi bir müzakerede atılan ilk adım olmasıdır. Ukrayna’yla ilgili kararlar Ukrayna ile birlikte alınmalı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, müzakerelerin gerçekleşmesi için tam ateşkesin sağlanmasının önemli bir koşul olduğunu, bu durumun diplomasinin önünü açacağını ve çatışmaların sona ermesi için daha iyi bir fırsat sunduğunu belirtti.

Putin ile Trump arasındaki görüşmenin yerel saatle 11.00 civarında başlaması bekleniyor. Bu görüşmede, öncelikle Ukrayna krizinin çözümü ile ilgili ikili ilişkiler ve bölgesel, uluslararası meselelerin ele alınması hedefleniyor. İki lider, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.