Irak: 450 IŞİD üyesi gözaltına alındı

Irak Savunma Bakanlığı, Anbar iline bağlı Felluce ilçesinden kaçan ailelerle birlikte kaçmaya çalışan 450 IŞİD üyesi olduğu belirtilen kişinin, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Savunma bakanlığı sözcüsü Nasir Nuri tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin elinde terör örgütü IŞİD militanları hakkında detaylı bilgilerin olduğunu belirterek o yüzden bu kişilerin gözaltına alındığını bildirdi. Nuri açıklamasında ayrıca, güvenlik güçlerinin uyguladığı sıkı denetlemeden dolayı gelecekte daha fazla şüphelinin gözaltına alınabileceğini ifade etti.

Savunma bakanlığı sözcüsü Nasir Nuri olası terör olaylarını önlemek için Felluce’den kaçan ailelerin sıkı güvenlik önlemlerinden geçmelerinin önemine vurgu yaptı. Nuri ayrıca, gözaltına alınan IŞİD üyesi teröristlerin Anbar Operasyonlar komutanlığı tarafından soruşturulacağını ve daha sonra yargıya sevk edileceğinin bilgisini verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.