İran’da 5 şiddetinde deprem meydana geldi

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden, 5 büyüklüğündeki depremin 8 kilometre derinlikte meydana geldiği ve merkez üssünün kentin 31 kilometre kuzeyi olduğu açıklandı.

Öte yandan İran Kızılayı Hürmüzgan Eyaleti Başkanı Ali Ama, İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, Fin, Ginu, Taziyan, Rızvan ve Tengi Bağ bölgelerine ekiplerin sevk edildiğini, şu ana kadar can veya mal kaybı olup olmadığı hakkında bilgi alınmadığını bildirdi.

Yaklaşık sekiz saniye süren deprem nedeniyle halkın panik içinde evlerini terk ederek sokaklara çıktığı belirtildi.
Öte yandan dün sabah saatlerinde, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletindeki Zarnak kentinde de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

MİLLİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri ve Döviz Artış Gösterdi

BIST 100 endeksi haftalık olarak yüzde 0,27 artışla 11.341,90 puana yükseldi. Altın fiyatları da 24 ayar külçe altın gramının 5.958 liraya çıkmasıyla birlikte yükseldi.

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.