İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, NARKOÇELİK-30 OPERASYONLARI KAPSAMINDA İSTANBUL VE YALOVA’DA 1 TON 549 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen Narkoçelik-30 Operasyonları’nda İran’dan ülkemize nakledilen 1 ton 549 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında zehir taciri ve imalatçısı 8 şüphelinin yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre, operasyonlar Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildi ve İstanbul ve Yalova’da polis ve jandarma birimlerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.
OPERASYONLAR SONUCUNDA 1 TON 549 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ, 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Yalova’nın Altınova ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 ton 259 kilogram sıvı halde metamfetamin, 50 kilogram kristal halde metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde ele geçirildi. İstanbul’da ise 8 farklı adrese yapılan operasyonda 240 kilogram metamfetamin bulundu. Toplamda 1 ton 549 kilogram metamfetamin maddesi ve 77 kilogram ara kimyasal madde ele geçirilirken 8 şüpheli de operasyonlar neticesinde yakalandı.
OPERASYONLARIN ARKA PLANINDA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETLERİ OLDUĞU BELİRLENDİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, İran’dan Türkiye’ye uyarıcı maddeleri kaçak yollarla sokan bir organize suç örgütünün faaliyetleri tespit edildi. Uzman kişilerin İran’dan İstanbul’a gönderilerek Yalova’da bulunan çiftlik evinde metamfetamin üretimine başlandığı belirtildi. Bu çerçevede gerçekleştirilen Narkoçelik-30 Operasyonları, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine yönelik yasa dışı faaliyetlere karşı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.