İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMALAR
İran Dışişleri Bakanı, mevcut diplomasi sürecinin yeniden kurulabileceğini, bunun için ABD’nin önemli bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Arakçi, “Eğer taraflar bu meseleyi barışçıl şekilde çözmek istiyorsa, ABD adil bir anlaşma için samimi bir irade ortaya koymalı” ifadelerini kullandı.
ÖNCEKİ VE HALİ HALE GÖRE DEĞERLENDİRME
Arakçi, önceki ABD Başkanı Joe Biden’a kıyasla Donald Trump döneminde daha fazla başarı elde ettiklerini vurguladı. Tarafların Umman’ın sunduğu çözüm önerileri üzerinde sıkça iletişim kurduğunu aktaran Arakçi, İran’ın iş birliğine açık olduğunu belirtti.
BARIŞÇIL YAKLAŞIM VE TEMKİNLİK
Son olarak, İran Dışişleri Bakanı, artık daha temkinli olduklarının altını çizdi ve “Barış istedik, savaşla karşılandık” şeklinde bir değerlendirme yaptı. Bu açıklamalar, İran’ın barışçıl bir yaklaşım sergilediğini ancak geçmişte yaşanan çatışmaların etkisinin sürdüğünü ortaya koyuyor.