Savaşın 35’inci gününde karşılıklı saldırılar hız kesmeden devam ederken, İran, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemini yeniden aşmayı başardı.
İran füzesi, İsrail’in orta kesimlerinde bulunan Petah Tikva’daki sanayi alanını hedef aldı. 400 kilogram patlayıcı taşıdığı düşünülen bu füze, Tel Aviv’in 30 kilometre uzağındaki sanayi bölgesinde bir fabrikaya yakın bir yere düştü. Sonuç olarak, bölgede büyük bir krater oluştu ve çevredeki yapıların da hasar gördüğü bildirildi. Tesisin İsrail güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor.
İsrail’deki bir ekip, füzenin vurduğu Petah Tikva kentindeydi. Ancak polis, tesis çevresinde yayın yapılmasına izin vermedi.
İRAN’DAN YOĞUN MİSİLLEME
Bir gazeteye göre, İran, savaşın başlangıcından itibaren en yoğun misillemesini gerçekleştirerek kısa bir süre içinde İsrail’in merkezine yönelik 10 füzeyi ateşledi. Bu saldırılar, aynı zamanda Yahudiler için kutsal olan Hamursuz Bayramı’na denk geldi.
İRAN VE LÜBNAN’DAN SALDIRILAR
Aynı zamanda, İran ile eş zamanlı olarak Lübnan’daki Hizbullah da roketlerle İsrail’in kuzey bölgesini hedef aldı.
Dün ABD, İran’ın Kerec kentindeki bir köprüyü hedef alarak 8 kişinin ölümüne neden oldu. Son saldırılarda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Fatehin Birliği Komutanı Muhammed Ali Fethali Zade yaşamını yitirdi. Ayrıca, İran’ın eski Dışişleri Bakanı Kemal Harazi başka bir hava saldırısında ağır yaralandı.
İran ordusu, ABD’ye ait bir savaş uçağının vurulduğunu iddia etti. Ancak CENTCOM, “İran uçağımızı düşürmedi.” açıklamasını yaptı. Ayrıca, İran ordusu Bahreyn’deki Amazon Bulut Bilişim Merkezi’ne saldırı başlattığını, ilerleyen saatlerde ise Oracle şirketinin Dubai’deki veri merkezlerini hedef aldığını duyurdu.
Bir diğer saldırı, Ürdün’deki El Azrak Hava Üssü’ndeki ABD uçaklarına düzenlendi. Bu sırada, İsrail’in Kudüs şehrinde de patlama sesleri duyuldu. Tel Aviv’de de benzer şekilde patlamalar meydana geldi.