İSRAİL ORDUSUNDAN YENİ SÜRGÜN EMRI
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik bir saldırı tehdidinde bulunarak Filistinlilere yeni bir sürgün emri yayımladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından paylaştığı bir harita ile Gazze Şeridi’nin numaralandırılmış küçük bloklara ayrıldığını ve “yasak bölgelerin” kırmızı ile işaretlendiğini gösterdi.
KONUM BELİRTİLDİ
Haritaya göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya ile İbadurrahman ve El-Kerame bölgelerinde bulunan 975, 979, 980, 982 ve 983 numaralı blokların derhal boşaltılması gerektiğini bildiren Adraee, işaretli bölgelerde yaşayan Filistinlilere güneydeki Han Yunus kentinin batısındaki Mevasi bölgesine doğru gitmeleri çağrısında bulundu.
AÇIKLAMALAR VE TEHDİTLER
Adraee, “İsrail’e roket fırlatıldığını iddia ettiği her bölgeye saldırılacağını” söyleyerek, ordunun bu bölgeye yoğun saldırılar düzenleyeceği tehdidinde bulundu.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı itibariyle şiddetli saldırılarına yeniden başlaması dikkat çekti. 18 Mart’tan itibaren yapılan saldırılarda 7 bin 843 kişi yaşamını yitirdi, 27 bin 933 kişi yaralandı. Ayrıca, 27 Mayıs’tan bu yana insani yardım adı altında gerçekleştirilen saldırılarda 877 kişi ölü, 5 bin 666 kişi yaralı durumda. 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleşen saldırılarda ise hayatını kaybedenlerin sayısının 58 bin 667’ye ve yaralı sayısının 139 bin 974’e ulaştığı belirtildi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planlarını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini açıkladı.
then "Add to Home Screen"