İsrail’den İran’a Yeniden Saldırı Planı İddiası

İSRAİL’İN GAZZE ZİYARETİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’de yapılması düşünülen barış görüşmeleri kapsamında ABD’ye bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bu ziyareti takip eden günlerde, ülke basınında dikkat çeken bir haber ortaya çıktı. İsrail’in Maariv gazetesine röportaj veren ve ismi açıklanmayan bir yetkili, “Ortadoğu’daki gelişmeleri ve İran’daki hareketliliği yakından izliyoruz. İsrail ve İran, sürekli bir silahlanma ve öğrenme yarışı içinde. Bir dizi senaryoya hazırlanmamız gerekiyor, bunlardan biri de İran’a yeniden saldırı düzenlemek zorunda kalmamız olabilir” şeklinde konuştu. Yetkili, son dönemdeki saldırılarda İran’ın ciddi bir darbe aldığını vurgulayarak, “Tahran, uğradığı zararların ve İsrail ordusunun kapasitesinin farkında” ifadelerini kullandı.

İRAN’A YÖNELİK SALDIRILAR

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli şehirlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesine yönelik büyük ölçekli saldırılar gerçekleştirmişti. Bu saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanların yanı sıra 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmişti. ABD, İsrail’e açıkça destek vererek 22 Haziran’da İran’ın Natanz, Fordo ve İsfahan’daki üç nükleer tesisine yönelik saldırılar düzenledi. İran, 23 Haziran’da ABD’nin Katar’daki El-Udeyd Hava Üssü’ne saldırarak misilleme yaptı. Ardından, ABD Başkanı Donald Trump, 24 Haziran’da İran ile İsrail arasında ateşkes sağlandığını açıkladı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.