İSRAİL ORDUSU HUDEYDE LİMANI’NA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
İsrail ordusu, Yemen’in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı’nda İran destekli Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, Hudeyde kentindeki limanda Husilere ait askeri hedefleri vurdu. İsrail ordusu, Husilerin İsrail’e karşı düzenlediği saldırılara misilleme yaparak güvenlik uyarılarını sürdüreceğini belirtti.
HUSİLERİN AÇIKLAMASI
Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, İsrail’in Hudeyde Limanı’na düzenlediği saldırının Yemen’in Gazze’ye verdiği desteği durdurma amacı güttüğünü ifade etti. Abdusselam, saldırının Yemen halkının kararlılığını artıracağını belirtirken, İsrail’in saldırısına karşı daha güçlü bir duruş sergileceklerini vurguladı.
İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİNİN TOPLANTISI
İsrail devlet televizyonuna göre, Hudeyde’ye düzenlenen hava saldırısından önce İsrail güvenlik kabinesi olağanüstü toplandı. Genelkurmay Başkanı da katıldığı toplantının detayları hakkında katılımcılara sır tutmaları talimatı verildi.
İSRAİL’İN SALDIRI PLANLARI
İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Hudeyde saldırısını izlediği görüntüler yayınlandı. Savaş uçakları ve yakıt ikmal uçaklarının da katıldığı saldırıda, Yemen’deki hedeflere yönelik operasyonun detaylarına dair bilgilere yer verildi. İsrail donanması ise olası bir misilleme durumuna karşı teyakkuzda olduğunu belirtti. Dubai merkezli el-Arabiya televizyonu, İsrail’in ABD ile koordineli şekilde Yemen’e operasyon düzenlediğini aktardı.