GAZZE’DEKİ İNSANİ FELAKETİN SARHOŞU
Gazze’de insani durum giderek kötüleşiyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesinin onayladığı Gazze’yi “tamamen işgal” planının uygulamaya konduğunu duyurdu.
İŞGALİN İLK AŞAMALARI BAŞLADI
İsrail ordusu, Gazze’deki ön operasyonların ve saldırının ilk aşamalarının başlatıldığını belirtti. Şehrin dış mahallelerinde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini de ifade etti. Ayrıca, bir rehinenin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.
İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLDİ
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, “Gazze’deki Gideon operasyonlarının ikinci aşaması başladı.” diyerek yeni aşamanın başladığını vurguladı.
ÖLÜ SAYISI 64 BİNE YAKLAŞTI
Son 24 saatte Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 113 ölü ve 304 yaralının getirildiği aktarıldı. İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden beri düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 63 bin 746’ya, yaralı sayısı ise 161 bin 245’e yükseldi.