İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMALARDAN BİRBİRİNE
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirilen kara harekatına hava desteği sağlandığını duyurdu. Güney bölgesindeki 120 Hizbullah hedefinin havadan vurulduğu belirtildi. Operasyonlarla ilgili olarak, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni’nin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu, yaşanan çatışmalarda 2 askerinin de öldüğünü, bu doğrultuda Lübnan’daki harekatta hayatını kaybeden İsrail askeri sayısının 11’e ulaştığını açıkladı.
LÜBNAN’DA ÖLÜ SAYISI
Lübnan Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 2 bin kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Bu verilere göre, bölgedeki çatışmaların sürekle artan bir kayıp oranı yarattığı görülüyor.
HİZBULLAH’TAN CEVAP Geliyor
Hizbullah ise İsrail’in hava saldırılarına roket atışlarıyla yanıt verdi. Hedeflerinden biri, daha önce olduğu gibi Hayfa liman kenti oldu. Hizbullah tarafından fırlatılan 190 roketin bazıları, Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak belirlenen hedeflere ulaştı ve yaralanmalara sebep oldu. Gece saatlerinde, Tel Aviv de roket saldırılarının merkezindeki yerlerden biri oldu. Uyarı sirenleri çalarak halkı uyarırken, hava savunma sistemleri, gelen roketleri etkisiz hale getirmek için faaliyete geçti.