İsrail’in Kısıtlamaları Artık Kaldırıldı

ATEŞKES SONRASI KISITLAMALAR KALDIRILIYOR

İsrail’de İran ile gerçekleştirilen ateşkesin ardından ülke genelinde eğitim, iş yaşamı ve toplu etkinliklerdeki kısıtlamaların sona erdiği açıklandı. İsrail ordusu sözcüsünün yaptığı açıklamada, İran’a yönelik saldırıların başladığı 13 Haziran tarihinden bu yana uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığı belirtildi. Artık okullarda eğitim devam ediyor ve iş yerlerinde çalışma düzeni geri dönüyor. Bununla birlikte sanat, kültür ve spor gibi toplu etkinliklere yönelik kısıtlamaların da sona erdiği ifade edildi.

HAVAYOLU TRAFİĞİ YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

Diğer bir yandan, İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, sabah saatlerinde İsrail hava sahasının açılmasının ardından uluslararası havayolu şirketlerinin ülkeye dönebilmesi için çalışmalara başlayacaklarını aktardı. Bu çerçevede havalimanlarının çalışma saatlerini uzatacaklarını duyurdu. Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı, İran’a yönelik saldırıların başlamasından sonra uzun bir süre kapalı kalmıştı ve yurt dışında mahsur kalan İsrailliler için sınırlı sayıda uçuş gerçekleştirilmişti.

ÖNEMLİ

Haziranda 189 Bin 237 Taşıtın Kayıtlı Yapıldı

Motorlu kara taşıtlarıyla ilgili Haziran 2025 verilerine göre, trafiğe kaydedilen araç sayısında önceki aya kıyasla yüzde 10'luk bir azalma gözlemlendi.

Sıcaklık 40°C’ye Yükselecek Bekleniyor

Yurt genelinde hava sıcaklıkları 6-12 derece artacak. İstanbul da dahil olmak üzere aşırı sıcaklar için yetkililerden vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Daha Fazlası!