İsrail ve Suriye Arasında Ateşkes İlanı

TAM KAPSAMLI ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Suriye’nin güneyinde bulunan Süveyda ilinde meydana gelen çatışmaların ardından, tam kapsamlı bir ateşkes ilan edildi. Suriye Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, sivillerin güvenliğini tehdit eden yasa dışı silahlı grupların faaliyetlerinin sonlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması amacıyla özel birlikler bölgeye gönderecek. Suriye İçişleri Bakanlığı ise, iç güvenlik güçlerinin Süveyda’ya konuşlandırılmaya başladığını açıkladı. Bakanlık sözcüsü Nureddin Baba, bu adımın sivilleri korumak ve kaosu sona erdirmek amacıyla atıldığını belirtti.

GÜVENLİK GÜÇLERİ KONUŞLANIYOR

Suriye İçişleri Bakanlığı, bölgedeki güvenlik güçlerinin Süveyda’ya konuşlanmaya başladığını duyurdu. İçişleri Bakanlık sözcüsü Nureddin Baba, “İç güvenlik güçleri, sivilleri korumak ve kaosu sona erdirmek amacıyla Süveyda eyaletinde konuşlandırılmaya başlandı” dedi. Suriye Cumhurbaşkanlığı, yaşanan şiddet olaylarının can kayıplarına neden olduğunu ve bunun büyük bir endişe yarattığını açıkladı. Olayların silahlı grupların artışı ile ortaya çıktığını ve bu durumun sivillerin hayatını doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.

SİVİLLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Açıklamada, sivillere yönelik saldırıların kınandığı ve kabul edilemez bulunduğu vurgulandı. Bu eylemler, toplumun temeline saplanmış bir hançer ve ülkenin birliğine doğrudan bir tehdit olarak tanımlandı. Süveyda’da yerel gruplar arasındaki çatışmaları sona erdirmek için bölgeye özel birlik gönderileceği ifade edildi. Suriye’nin bu olaylara yaklaşımının intikam odaklı olmadığı, toplumsal barış ve yasalar çerçevesinde hareket edileceği belirtildi.

ÇATIŞMALARIN DURDURULMASI İÇİN ÇABALAR DEVAM EDİYOR

Tüm taraflara sağduyu çağrısında bulunarak, “Suriye, bir kez daha, tüm kesimleriyle vatandaşlarının devleti olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullanıldı. Bu devletin, yalnızca belirli bir mezhebe veya gruba ait olmadığı vurgulandı. Vatandaşların güvenliği ve toplumsal huzurun sağlanması için yoğun çaba harcandığı, çatışmaların durdurulması ve ihlallerin önlenmesi için ciddi adımların atıldığı kaydedildi. Bölgeye gönderilecek askeri birliğin, istikrarın sağlanması ve en kısa sürede huzurun yeniden tesis edilmesi için koordineli bir şekilde hareket edeceği ifade edildi.

Suriye’de yaşanan çatışmalarda, hayatını kaybedenlerin sayısının 718’e ulaştığı bildirildi. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack’ın önümüzdeki hafta Lübnan’ı ziyaret edeceği duyuruldu. Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Barrack’ın bölgede gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, İsrail ile Hizbullah arasındaki anlaşmaya ilişkin sunduğu ateşkes planına dair Lübnan’ın görüşlerini Cumhurbaşkanı Joseph Avn aracılığıyla kendisine ileteceğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.