İstanbul’da Taksimetre Güncellemeleri Yoğunlaşdı

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMAYA YENİ ZAM

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen karar doğrultusunda, toplu taşımaya yüzde 30’luk bir zam, 00.00 itibariyle yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile taksilerin taksimetre açılış ücreti 42 liradan 54,50 liraya, mesafe ücreti ise kilometre başına 28 liradan 36,30 liraya çıkarıldı.

TAKSİCİLER YENİ TARİFE İÇİN KUYRUKTA

Yeni tarifeler için taksimetrelerini güncellemek isteyen taksi şoförleri, Bağcılar’da bulunan bir firmaya akın etti. 12 Ağustos’ta alınan karar sonrası yoğunluk devam ediyor. Bazı taksi şoförleri yeni tarifeyi olumlu bulurken, bazıları ise müşteri kaybı yaşayabileceklerini ifade ediyor. Yaklaşık 5 yıllık taksicilik deneyimi olan Ertuğrul Emre, “Zaten eskisi gibi değil, sadece bankadan parayı yolluyorsun, 3 bin lira civarı. Sadece taksimetreyi açıyorsun, kapatıyorsun, bu kadar. Yani toplam işlem 60 saniye” diyerek sürecin kolaylaştığını belirtti. Ancak, yakıt fiyatları artmadığı sürece bu değişimin güzel olduğunu söyledi.

YOLCU TALEBİ DÜŞÜYOR

Ali Gökçe adlı taksi şoförü, zamların yolcu talebini olumsuz etkilediğini ifade ederek şunları söyledi: “Evet ayarlattık. Yani zamlı tarifeler bize gelmiyor. Müşteri potansiyeli düşüyor. Kazanç az oluyor. İnsanlar binemiyor taksiye. Bana göre pahalı, ben şoförüm, bana pahalı geliyor.” Gökçe, geçmişte aylık 120-130 bin lira kazandığını, şu an ise 50-60 bin lira arasında bir gelire sahip olduğunu belirtti.

TAXİCİLER BELLİ SORUNLARLA YÜZLEŞİYOR

Taksici Hidayet Demir, mesleklerinin zorluklarını dile getirerek “Biz de zam taraftarı değiliz ama giderlerimiz artınca taksimetre ayarı yaptırmaya geldik. Taksicilik, ne yazık ki toplumda ikinci sınıf bir meslek olarak görülüyor” diye konuştu. Durumun giderilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ekledi.

Taksimetre ayarlarını yapan Ali Kurt, “3 günden bu yana hiç uyumadan çalışıyoruz, çok yoğun bir süreç. Ama kesinlikle sıra bekletmeden müşterilerimizi hızlı bir şekilde yönlendirdik. Şu an sadece bu şubemizde 3 bin civarında taksiye hizmet verdik” dedi. Ayrıca taksicilerin yeni tarifeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve “Taksiciler şanslı olacağını ve zamanın göstereceğini söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.