CHP’de milletvekili aday listesine alınmayan bazı isimlerle ilgili ayrıntılar gün ışığına çıkıyor. CHP’nin eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in de 12 Eylül 2010 tarihinde yaşanan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamamasına yol açan kriz nedeniyle listelere alınmadığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, 12 Eylül referandumunda ismi seçmen listesinde olmadığı için oy kullanamamıştı. Bu duruma çok kızan Kılıçdaroğlu’nu, ‘’Kemal Bey, seçim yasası gereği milletvekili olduğu için istediği yerde oy kullanabilir’’ diyen Berhan Şimşek’in yanılttığı öne sürülmüştü. Şimşek, Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun oy kullanmaya yalnız gelmesi üzerine de ‘’Genel Başkanımız karayoluyla Ankara'ya gidiyor. Belki İzmit'te kullanmıştır’’ demişti.
SAV EKİBİNDEYDİ
Kılıçdaroğlu'nun 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Kağıthane'de oyunu kullandığı, Genel Başkan seçilince Ankara’da ikamet etmeye başladığı ve emniyetin de, Kağıthane’deki adresten taşındığını bildirmesi üzerine, adrese dayalı seçmen listesinden isminin silindiği ortaya çıkmıştı.
Milletvekillerinin istedikleri yerde oy kullanabilmeleri için de, kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu başkanlığından seçmen bilgi kağıdı almaları gerektiği ortaya çıkmıştı.
CHP’de eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın bir isim olan Şimşek, listelerde yer alamayınca sert tepki gösterdi ve kendisi de dahil 43 il ve 76 ilçe başkanının istifa ederek aday olduğunu belirterek, "Benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün, tarih onların isimlerin altını çizeceğini gösterecektir " diyerek üstü kapalı biçimde Gürsel Tekin’i suçladı.