İstanbul Mahkemesi İmamoğlu’nun Dava Tarihini Belirledi

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na bir yazı göndererek, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ndeki yatay geçiş ve mezuniyet işlemleri ile ilgili davada duruşma tarihini belirledi. İmamoğlu’nun avukatı Avukat Bürgehan Emrağ, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü mezuniyet sürecindeki yatay geçiş işlemlerine dair usulsüzlük iddiaları ile “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle mezuniyet ve diplomanın iptali için yapılan başvurunun iptalini talep eden bir dava açmıştı. Dava kapsamında duruşma tarihi belirlendi.

15 OCAK’TA DURUŞMA

Mahkeme, anılan davanın duruşmasını 15 Ocak saat 11.00’de gerçekleştirecek. Yazıda, İmamoğlu’nun duruşmaya katılmak istemesi durumunda bu durumun tutanağa geçirilerek mahkemeye iletilmesi ve belirtilen tarihte duruşmada hazır bulunabilmesi için gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiği belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İran’ın Tahran’a Saldırı Sonrası İsrail’e Misilleme

İsrail, Tahran'daki 11 bölgeyi füzelerle vurarak çatışmaların 14. gününde büyük patlamalara neden oldu. İran'ın misillemesi sonucu İsrail'in kuzeyinde 59 kişi yaralandı.

Şişli’de Silahlı Kavga: Yoldan Geçen Kadına Mermi Isabet Etti

İstanbul Şişli'de iki kişi arasında çıkan silahlı çatışmada, masum bir kadın vurularak yaralandı. Olay anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

TFF’den Yabancı VAR Uygulaması Hakkında Açıklama

Süper Lig'deki hakem hatalarının gölgesinde, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, yabancı VAR uygulamasının mevcut planlamalarında yer almadığını duyurdu.

Emeklilere ÖTV Muafiyeti İçin Yeni Teklif TBMM’de

Emeklilerin otomobil alımlarında Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulmalarını amaçlayan bir yasa teklifi Meclis'te görüşülmeye başlandı. Bu durum, emekliler için önemli bir avantaj sunacak.

ABD’nin Michigan Eyaletinde Sinagoga Silahlı Saldırı

Michigan'da bir kişi, aracıyla sinagoga girdi ve ardından silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.