İstanbul Valisi: Belediyeler görevini yapacak

İstanbul Valisi Davut Gül, sahiplenilmeyen sokak hayvanları hakkında konuştu ve belediyelerin bu konuda görevlerini yapması gerektiğini belirtti.

İstanbul Valisi Davut Gül, “Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş” açıklamasını yaptı.

İstanbul’daki, medya kurumları yöneticileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanları hakkında da konuştu.

Gül, şunları söyledi:

“Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Belediyeler görevini yaptığında bu konuştuğumuz problemler ortadan kalkmış olur. Belediye görevin yapmazsa bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor. Gaziantep’te şahit oldum yasaklı ırklardan birisi 4 yaşındaki bir çocuğun kafatasını yemişti. Bunu hayvanseverlikle karşılayacağımız bir mesele değil. Hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunun sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler görevini yapacak. Herkes görevini yaptığında sahipsiz hayvan problemi kalmamış olacak.”

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bolu’da Kontrolden Çıkan Otomobil Refüje Çarptı

Bolu'da bir otomobilin kontrolden çıkarak refüje çarpması sonucu meydana gelen kazada can kaybı olmadı, yalnızca maddi hasar oluştu.

14 Yaşındaki Kız Çocuğu Balkondan Düştü

Aksaray'da bir 14 yaşındaki kız, 3. kattaki balkondan düşerek 2. kattaki bir dairenin balkonuna çakıldı ve ağır yaralandı.

Keykubat Mahallesi’nde Trafik Kazası: 4 Yaralı

Kayseri'de iki aracın çarpışması sonucu biri kaldırıma savrulan otomobil, yaya 2 kişiye çarparak 4 yaralıya yol açtı.

Motosiklet Denetiminde 2 Milyon 288 Bin Lira Ceza

Manisa'da gerçekleştirilen motosiklet denetimlerinde 1.874 araç kontrol edilerek, 622 sürücüye toplamda 2.288.441 TL ceza kesildi; 37 araç trafikten men edildi.

Başakşehir İkitelli OSB’de Ayakkabı İmalathanesinde Yangın Kontrol Altına Alındı

Başakşehir'deki Aymakop Sanayi Sitesi'ndeki ayakkabı imalatında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına hızlı bir müdahaleyle söndürdü.