İşte ikinci canlı bombanın kimliği!

Kızılay'da düzenlenen terör saldırısında ikinci canlı bombanın kimliği belirlendi. PKK'lı Seher Demir ile saldırıyı düzenleyen diğer teröristin Ö.Ü olduğu tespit edildi.

Ankara'da, 2'si terörist 37 kişinin ölümüne neden olan hain saldırıda kullanılan otomobilin ve teröristlerin rotasına ulaşıldı. Patlamayla ilgili 4 savcı tarafından sürdürülen soruşturmada 11 kişi gözaltına alınırken 10 kişi aranıyor. Habertürk'ün haberine göre, aracı, Ankara'ya getiren teröristin İ.S. olduğu belirlenirken iki bombacıdan kadın olanın Seher Ç. D., erkek olanın ise Ö.Ü. olduğu iddia edildi.

Dikkat çekmedi

Saldırıda kullanılan araç,10 Ocak'ta PKK terör örgütü üyesi İ.S. tarafından Şanlıurfa Viranşehir'deki bir galeriden satın alındı. Ancak İ.S., 64 yaşındaki bir kadına ait “34 HGH …" plakalı 1995 model 3.20 BMW marka otomobilin ruhsatını üzerine almadı. 12 Ocak günü Diyarbakır'a götürülen otomobil, iki gün burada kaldıktan sonra tekrar Şanlıurfa'ya getirildi. Çalıntı olmadığı için dikkat çekmeyen otomobil, 25 Şubat'ta Şanlıurfa'dan çıktı ve 26 Şubat'ta Ankara'ya geldi. İ.S., Ankara'ya geldikten sonra bombacı Seher Ç.D. ile buluştu ve birlikte kalmaya başladı.

Bir başka iddiaya göre ise İ.S. ve Seher Ç.D. Suriye sınırında buluşup Ankara'ya birlikte geldi. Ancak istihbaratçıların bu değerlendirmesi kesin delillerle tespit edilemedi. Bomba düzeneğinin araca Ankara'da yerleştirildiği ihtimali üzerinde yoğunlaşıldı. Aracın Ankara'da Çankaya, Yenimahalle ve Dikmen etrafında dolaştığına dair görüntülere ulaşıldı. Aracı kullanan İ.S. ile ilgili en net kayıt ise 9 Mart akşamı 19:21:01'de kaydedildi. Araçla bir akaryakıt istasyonuna giren İ.S., benzin alırken araç dışına çıktığında kameralara yakalandı.

Erkek bombacı O.Ü.
Bombacılardan erkek olan 1990 doğumlu Ö.Ü.'nün saldırı sırasında Seher Ç.D.'nin yanında bulunduğu MOBESE kameralarından tespit edildi. Kesin kimlik tespiti için Ö.Ü.'nün ailesinden DNA örneği de alındı. Kaynaklar DNA eşleşmesinin ardından ikinci saldırganın açık isminin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

HABERTURK

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.