“İşverenler EYT primine itiraz etti”

TİSK’İN GÖRÜŞLERİ VE TALEPLERİ
Akkol, toplantıda artan üretim maliyetleri, kur politikası ve daralan talep gibi konuların değerlendirildiğini belirtti. Akkol’a göre, finansman maliyetlerindeki artış, ihracattaki kur baskısı ve uluslararası rekabetin işletmeleri zorladığı dönemde, SGK maliyetlerinin artırılması ve teşviklerin geri çekilmesine karşı çıkıldı. TİSK Heyeti, işverenlere sağlanan SGK prim desteği gibi istihdamı destekleyen teşviklerin devam etmesini talep etti.

ÖNEMLİ TALEPLER
TİSK Heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmede farklı taleplerini iletti. Bunlar arasında, yeni nesil çalışma modellerinin geliştirilmesi, mevzuat çalışmalarının hızla yasalaşması, kayıt dışı istihdamla mücadele ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi yer alıyor. Ayrıca, işletmelerin sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda Beyaz Bayrak uygulamasının hayata geçirilmesi talep edildi.

YILMAZ’IN AÇIKLAMASI
Yılmaz, TİSK tarafından yapılan açıklamalara ilişkin herhangi bir yoruma girmeden şu ifadeleri kullandı: “Özellikle işletmelerin ve çalışanların mali açıdan daha fazla zorlanmaması adına teşviklerin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, mevcut çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kayıt dışı istihdamla etkin bir şekilde mücadele edilmesi gereken bir konudur.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.