İzmir Barajlarındaki Su Seviyesi Düşerken Endişe Büyüyor

KURAKLIĞIN ETKİLERİ ENDİŞE YARATIYOR

Kuraklık nedeniyle İzmir’in su kaynaklarındaki azalma endişe yaratıyor. Tahtalı Barajı’nda, geçen yıl bu dönemde doluluk oranı yüzde 17,51 iken, bu yıl bu oran yüzde 3,91’e gerilemiş durumda. Diğer yandan Balçova Barajı’ndaki doluluk oranı da yüzde 19,94’ten yüzde 6,59’a düşerken, Kutlu Aktaş Barajı’nda doluluk oranı yüzde 12,46’dan yüzde 0,16’ya inmiş durumda. Tahtalı Barajı’ndaki en düşük doluluk oranı ise daha önce 2008 yılında yüzde 5,5 olarak ölçülmüştü.

SU KESİNTİLERİ DEVAM EDİYOR

Kuraklık sebebiyle İzmir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU), su tasarrufu amacıyla gece saatlerinde su kesintilerini uygulamaya alıyor. Bu doğrultuda, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Menemen, Bornova, Gaziemir ve Menderes’te belirlenen mahallelerde bir gün su kesintisi gerçekleşiyor. Ayrıca, Karabağlar, Konak, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Buca’da ertesi gün 23.00–05.00 saatleri arasında 6 saat su verilmemesi ön görülüyor.

YAĞIŞA RAĞMEN SU TASARRUFU ZORUNLUDUR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporlarına göre, önümüzdeki pazartesi günü İzmir ve çevresinde yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu yağışların baraj seviyelerine kısmi katkı sağlaması bekleniyor olsa da, yine de su tasarrufu tedbirlerinin devam etmesi gerektiği vurgulanıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.