İzmir’deki törende 3000 kişi ‘Andımız’ okudu

İzmir'de KARGEM açılışında yaklaşık 3000 kişi 'Andımız' okudu. CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Gürpınar da açılışa katıldı.

Karşıyaka'da bir okulda öğrencilerin Andımız'ı okumasına tepki gösteren öğretmenin aksine törende 3000 kişi Andımız'ı okudu.

KARGEM'in de bulunduğu Bahçelievler Katlı Pazaryeri'nde düzenlenen törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı. CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve vatandaşlar da öğrencileri yalnız bırakmadı. Yüzlerce KARGEM'li çocuk ve gencin okuduğu Andımız'a tüm katılımcılar hep bir ağızdan eşlik etti. Törende İzmir Marşı da çalındı. Tüm katılımcılara bayrak ve Andımız metninin dağıtıldığı etkinliğin ardından, öğrenciler için ilk ders zili çaldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, "Burası; Cumhuriyet değerlerini yılmadan savunan, Atatürk ilke ve devrimlerini yorulmadan koruyan ve en büyük emanetimiz Zübeyde Hanım'ın hatırasını sonsuza kadar yaşatacak olan Karşıyaka'dır. Burası, kendini bilmezlerin tabiri ile 'Dingo'nun Ahırı' değil, Cumhuriyet'in kalesi, Atatürk'ün ve Zübeyde Annemizin ilçesi Karşıyaka'dır. Bunu herkes bilmek ve öğrenmek zorundadır. Bu zor zamanlarda bizi düzlüğe çıkartacak olan da Cumhuriyet'tir, Atatürk ilke ve devrimleridir. Bu bağlılığımızdan, bu kararlılığımızdan asla vazgeçmeden çalışacak ve hem evlatlarımızı hem de ülkemizi karanlık zihinlerin esaretinden kurtaracağız. Bugün burada hep bir ağızdan Andımız'ı okuyarak, bizi yolumuzdan döndürmek için uğraşanlara Karşıyaka'dan en güzel cevabı verdik. Her zaman çocuklarımızın yarınları için mücadeleye devam edeceğiz. Çağdaş eğitimi kavrayamayanlar da layık oldukları yerlerde görev yapmalıdır. Tüm evlatlarımıza yeni eğitim döneminde başarılar diliyorum" dedi.

2 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Karşıyaka'da yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerin çocuklarına ücretsiz eğitim desteği sağlayan KARGEM, bu yıl 5'ten 12'nci sınıfa kadar, yaklaşık 2 bin çocuğa hizmet verecek. Öğrenciler sene boyunca TEOG, YGS, LYS'ye hazırlanacak. Ayrıca KARGEM öğrencileri için yıl boyunca sosyal etkinlikler, söyleşiler ve geziler de düzenlenecek.

OLAY NEYDİ?

İzmir'de bulunan Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda, ilk bir haftada verilen eğitimden memnun olmayan bazı velilerin isteği üzerine çocuklar bayrak töreninden sonra Andımız’ı okumak istedi. Ancak öğrencilerin bu girişimine tepki gösteren Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, “Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz” diye tepki gösterdi. Bu olaydan sonra okul müdürü hakkında soruşturma açıldı

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.