İzmir Körfezi’nde rekor sayıda ölü balık kıyıya vurdu

İZMİR KÖRFEZİNDEKİ ÖLÜ BALIKLARIN YARATTIĞI SORUNLAR

İzmir Körfezi’nde her gün binlerce ölü balık kıyaya vuruyor ve bu durumun boyutu hızla artıyor. Özellikle Karşıyaka ve Bayraklı bölgelerindeki kötü koku, vatandaşları rahatsız edecek kadar şiddetlenmiş durumda. Yüzbinlerce ölü balığın kıyıya vurmasıyla birlikte, kent genelinde ağır bir koku yayılıyor. Gün geçtikçe artan ölü balık sayısı ve oluşan kötü koku, insanların ev ve iş yerlerinin pencerelerini açamaz hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca körfezin renginin kırmızıya dönmesi de dikkat çekici bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

SERKAN BİNGÖL’ÜN YORUMU

50 yaşındaki Serkan Bingöl, durumu “İzmir’i ne hale getirdiler” sözleriyle dile getirerek yetkililerin neden olaya müdahale etmediğini eleştirdi. Bingöl, ölümlerin fabrikalardan akan kirleticilerden kaynaklandığını belirterek, ilk defa bu kadar büyük çapta bir kirlilikle karşılaştığını ifade etti. Bu durumun, İzmir’in doğal güzelliklerine verilen zararın büyüklüğünü ortaya koyduğunu vurguladı.

PLANKTON PATLAMASI VE ETKİLERİ

Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir Körfezi’nde yaşanan plankton patlamasının uzun bir süredir devam ettiğini belirtti. Parlamaların ana sebebinin planktonlar olduğunu ve deniz suyundaki plankton miktarının artmasıyla balıkların ölümüne neden olduklarını açıkladı. Yaşar, bu durumun temelinde deniz suyundaki oksijen seviyesinin azalmasının yattığını söyleyerek, özellikle zehirli plankton türlerinin balıkların ölümüne yol açtığını ifade etti. Türkiye’nin deniz kaynaklarını verimli bir şekilde kullanması gerektiğini belirterek, mevcut durumu “fosseptik” olarak nitelendirdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.