Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda son bir yıldır önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerden biri, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun kurulması. Komisyon, kuruluşundan bu yana toplumun farklı kesimlerinden temsilcilerin görüşlerini alarak çalışmalarını sürdürüyor, şimdi ise kadınların temsiline odaklanıyor.
KOMİSYON OTURUMU DÜZENLENİYOR
TBMM Başkanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, Komisyon çarşamba günü saat 14.00’te Numan Kurtulmuş başkanlığında TBMM Tören Salonu’nda bir araya gelecek. İlk oturumda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3), Genç Barış İnşacıları Derneği, Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) temsilcileri dinlenecek.
KADIN TEMSİLCİLER GÖRÜŞ BEYAN EDECEK
İkinci oturumda ise Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 29 Ekim Kadınları Derneği, Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri katılım sağlayacak. Bu toplantılar, kadınların ve toplumun farklı katmanlarının söz sahibi olacağı bir platform yaratmayı amaçlıyor.