Kartalkaya Yangın Davası’nın 7. Celsesi

DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine, 133 kişinin yaralanmasına neden olan Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili 32 sanığın yargılandığı davanın duruşması, yedinci gününe girdi. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda oluşturulan özel alanda devam eden duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yangında yaralananlar, hayatını kaybedenlerin aileleri, sanık yakınları ve taraf avukatları da katıldı.

EREN ÜZERİNDEN ACILARIN YANSIMASI

Yangında 15 yaşındaki oğlu Eren Bağcı’yı kaybeden Gözde Ezgi Çilingir Bağcı, “Eren’i vicdansız ve katil insanların yanında konuşmayacağını” ifade etti. Bağcı, kendilerini şanslı hissettiklerini, çünkü bu kadar kötü insanların arasında temiz kalmayı başardıklarını belirtti. Otel çalışanlarının, yangını fark ettikleri anda insanları uyarmaları halinde bazı hayatların kurtulabileceğini dile getiren Bağcı, sevgisizliğin insan hayatını önemsememek anlamına geldiğini vurguladı.

Yangın günü “tabut otel” olarak adlandırdığı otelde 78 insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Bağcı, otel yönetiminin otelden çıkarken yan odasındakileri bile uyandırmadığını söyleyerek, “Bu nasıl bir caniliktir anlamak mümkün değil. Burada dinlediklerimiz, acılarımızla dalga geçmektir” dedi. Sanık ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla Kartal Otel Turizm Ticaret Sanayi A.Ş.’ye ait çatı kuruluşu olduğunu belirten Bağcı, otel sahiplerinin diğer otelle kavgalı olmalarının, birçok kararın ortak alınmasını zorunlu kıldığını ifade etti. Ticaret sicilleriyle ilgili çıkan iki kararı ve medyaya yansıyan bazı haberleri mahkeme heyetine sundu.

Bilirkişi raporundaki siren sistemine dikkat çeken Bağcı, “Bu otelde 30-40 sene boyunca hiçbir siren çalmamıştır. Raporlarda ’10. katta butonu söktük o da sireni çaldıracak durumda değildi’ deniliyor. Yangın alarm panelinin kayıp olduğunu belirten Bağcı, “Varsa lütfen bilgi verin. Bulunsa bile çalışmadığı bellidir, kablo çekili olmadığı bellidir” dedi. Ayrıca, görevini yapmayan kamu kurumlarının acının sebebi olduğunu vurgulayarak, “Bu katillerin” en ağır şekilde cezalandırılacağına inandığını söyledi.

BABA ADALLET BEKLİYOR

Hayatını kaybedenlerin aileleri arasında yer alan Rıza Eray Bağcı ise 7 gündür “sanıkların tiyatrosunu” izlediklerini belirtti. Eren’in ahlaklı ve sevgi dolu bir çocuk olduğunu ifade eden Bağcı, “Siz katil değil aynı zamanda vatan hainisiniz, çünkü bu ülkenin geleceğini çaldınız” şeklinde konuştu. Yangında 36 çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatan Bağcı, “Sanıklar ‘Bilmiyorum, hatırlamıyorum, kağıt üzerinde.’ diyor. Herkesi diğerini suçluyor” dedi.

Bağcı, silinmiş kamera kayıtları ve 21 Ocak’tan sonraki şirket banka hesaplarının boşaltıldığını öne sürdü. Gözde Ezgi Çilingir Bağcı ve Rıza Eray Bağcı, davaya katılma taleplerinin devam ettiğini ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini aktardı. Duruşma, müşteki avukatlarının beyanlarıyla devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.