OLAYIN MEYDANA GELİŞİ
Ağır bir olay, 22 Nisan tarihinde saat 01.00 civarında Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi’nde yaşandı. Murat Aras Hirman, motosikletiyle evden arkadaşı M.E.Ş. ile gezmeye çıktı. Motosikletin arkasında oturan M.E.Ş., sosyal medya için cep telefonuyla video çekerken elindeki tabancanın kazara ateş alması sonucu, silahtan çıkan mermi arkadaşının sırtına isabet etti. Yaralanınca motosikletin kontrolünü kaybeden Hirman ve M.E.Ş. yere düştü. Arkadaşının kanlar içinde kaldığını gören M.E.Ş., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İNFAZIN SEBEPLERİ VE GÖZALTILAR
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gönderildi. İlk yardımın ardından Murat Aras Hirman, ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Polis, M.E.Ş.’yi gözaltına aldı. M.E.Ş., motosikletle yolda ilerlerken, arkadaşının nereden geldiğini bilmediği bir kurşunla vurulduğunu iddia etti. Emniyette yapılan sorgusunda, silahın kendi elinde olduğunu ve kazara ateş aldığını kabul etti.
Hastanede geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınan Murat Aras Hirman, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 29 Nisan’da yaşamını yitirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.E.Ş., adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.