Kel olduğu için işe alınmadı davayı kazandı!

Polislik sınavını kazanan ancak kel olduğu için ilişiği kesilen M.A 10 yıllık davasını kazandı. M.A pazatesi günü iş başı yapacak.

2006’da polis adaylığı sınavını kazanan ancak kel olduğu gerekçesi ile ilişiği kesilen M.A. 2007’de dava açmıştı. Kararda, dayanak yönetmelik ve ilişik kesme işleminin hukuka ve fırsat eşitliğine aykırı görülerek iptal edildiği belirtildi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Danıştay, kel olduğu gerekçesiyle mesleğe kabul edilmeyen M.A.’yı, 10 yıl süren hukuk mücadelesinde haklı buldu ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nin ‘erkek tipi kelliği’ polis meslek eğitiminde engel sayan maddesini iptal etti. İçişleri Bakanlığı da Danıştay kararına uydu ve davacı M.A.’yı göreve davet etti. M.A.’nın pazartesi günü görevine başlayacağı bildirildi.

Rahmi olmayan da davacı

Polis Okulu mezunu genç kadın da doğuştan rahmi olmadığı gerekçesiyle ilişiğinin kesildiği iddiasıyla Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Avukat Özgür Salman, davayı şöyle anlatmıştı: “Noksansız fiziki performansı olan bir insanın doğurgan olmaması hizmet gerekleriyle uyuşmaz. Anayasa’yı, kadına karşı eşitliği öngören düzenlemeleri ihlal eden bir sonuç karşımızdadır.” 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.