KILIÇDAROĞLU’NUN YENİ AÇIKLAMALARI
Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Haziran’da görülecek kurultay davasıyla ilgili dikkat çekici beyanlarının ardından başka açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, “Mahkeme kararını ‘Tanımıyorum’ demenin hukuki olarak bir karşılığı yok. Görevi kabul etmezsem o zaman kayyum riski var. Umarım böyle bir karar çıkmaz. Neden bu kadar korkuyorlar? Kayyum gelse daha mı iyi olur?” şeklinde yorumda bulundu. Mevcut başkan Özgür Özel ile yapması istenen görüşmeye dair Kılıçdaroğlu, “Şu an Özgür Bey ile konuşacak bir konu yok” ifadesini kullandı ve “Karar çıktıktan sonra durumu oturur Özgür Bey ile değerlendiririz. İsterse ben davet ederim, isterse oturur konuşuruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hiçbir CHP Genel Başkanı vesayetle görev yapmadı” diyerek, mevcut durum hakkında düşüncelerini paylaştı ve “CHP vesayeti kabul etmez. Özgür Bey’i görevi devrederken uyardım ama şu anda karar almakta zorlanıyor” dedi.
KAYYUM RİSKİ VE PARTİNİN DNA’SI
Kılıçdaroğlu, “CHP kayyuma teslim edilmez. CHP’nin DNA’sı ile oynanıyor. Buna izin veremem, veremeyiz” sözleriyle durumu daha da vurguladı. Ekrem İmamoğlu’nun talebi üzerine kurultay konusunu görüşmek için gelen CHP heyetiyle ilgili, “Yapılan özel görüşmelerin sızdırılması doğru değil. Benden izin istemediler. Yansıyan birçok bilgi yanlış ve olmayan şeyler” diyerek eleştirilerde bulundu. “Erdoğan’ın ‘Şaibeli kurultay’ dediği zaman buna cevap verilmemesinin bizi getirdiği nokta bu” diye ekledi. Kılıçdaroğlu, kurultay dava sürecinin başlatanların ‘değişimci’ delegeler olduğuna dikkat çekti.
PARTİNİN BÜTÜNLEŞMESİ GEREKİYOR
Gelecekteki liderlik durumu ile ilgili görüşlerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, partinin bütünleşmesi gerektiğini belirtti. “Göreve gelmem durumunda nasıl bir yönetim anlayışı olur? Öncelikle partinin barışması lazım, bütünleşmesi lazım. Zaman ayrılık zamanı değil. İnsanlar birbirine kinlenmiş olabilir, bunu kırmamız lazım” dedi. Mansur Yavaş ve Vahap Seçer ile yaptığı görüşmede ise, Engin Özkoç’un daha fazla söz aldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Ben de ortada bir karar olmadığını, karar çıkarsa partiyi kayyuma teslim edemeyeceğimi söyledim” ifadesini kullandı.
ÜZERİNDE DURULAN YORUMLAR
Kılıçdaroğlu, medya tarafından kendisiyle ilgili yapılan yorumlara şaşırdığını söyleyerek, “CHP vesayeti kaldırmaz. CHP Atatürk’ün partisidir ve devleti kuran partidir” vurgusunu yaptı. “13 yıl kim yönetti!” diyerek, olası kayyum hakkında yapılan eleştirileri gülümseyerek karşıladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Böyle bir şey kabul edilemez” diyerek, partinin geleceğine dair özgüvenle düşüncelerini aktardı.