Kolombiya’dan Trump’a Cevap Sert Oldu

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde bir açıklama yaparak, ABD Başkanı Donald Trump’ın “hakaret içeren ve saygısız ifadeler kullandığını” ifade etti. Bakanlık, Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya yönelik suçlamaların “temelsiz” olduğunu duyurdu.

EGEMENLİĞİMİZE DOĞRUDAN TEHDİTTİR

Açıklamada, “Asılsız suçlamalar, egemenliğimize doğrudan tehdittir. Kolombiya halkının Cumhurbaşkanının onuruna aykırıdır” denildi. Bakanlık, Cumhurbaşkanı Petro’nun ülkesinde uyuşturucu kaçakçılığıyla kararlı bir şekilde mücadele ettiğine ve Kolombiya tarihinin en yüksek yasa dışı madde yakalamalarına imza attığına dikkat çekirken, bölgedeki uyuşturucu sorununu kökten çözmeyi hedefleyen kapsamlı bir mücadele yürüttüğünü vurguladı.

TÜM ULUSLARARASI PLATFORMLARA BAŞVURACAĞIZ

Trump’ın sözlerinin “şiddetle reddedildiği” belirtildi ve “Devletimizin egemenliği ile Cumhurbaşkanımızın onurunu savunmak amacıyla tüm uluslararası platformlara başvuracağız” ifadesine yer verildi. Bakanlık, Cumhurbaşkanı’nın her zaman demokratik kurumlara saygılı duruşu ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürüttüğü kararlı mücadele ile tanındığını ekledi. Ayrıca uluslararası işbirliğinin Kolombiya’nın iç işlerine müdahale aracı olarak kullanılmasına da karşı çıkıldığını belirterek, “Böylesi bir durumda kazanan, uyuşturucu üretimi ve ticaretiyle uğraşan ulus ötesi suç örgütleri, kaybeden ise tüm bölge olacaktır” değerlendirmesinde bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Trump, Cumhurbaşkanı Petro’yu “yasa dışı uyuşturucu lideri” olarak tanımlayarak, Kolombiya’ya yapılan mali yardımların durdurulduğunu açıklamıştı. Trump, Petro’nun, ülke genelinde “büyük ve küçük ölçekli uyuşturucu üretimini teşvik ettiğini” iddia etmiş ve Kolombiya’daki uyuşturucu üretiminin “ülkenin en büyük işi” haline geldiğini savunmuştu. “Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro yasa dışı bir uyuşturucu lideridir” diyen Trump, artık Kolombiya’ya herhangi bir ödeme veya sübvansiyon yapılmayacağını vurgulamıştı. Ayrıca, “Petro bu ölüm tarlalarını hemen kapatmalı, aksi halde Amerika bunları onun yerine kapatacaktır ve bu nazikçe olmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı. ABD, eylülde Kolombiya’yı uyuşturucuyla mücadelede başarısız bulmuş ve sertifikalı ülkeler listesinden çıkarmıştı; ancak Washington, Kolombiya’ya olan yardımları sürdürme kararı aldı ve bu desteğin kendi ulusal çıkarları için önemli olduğunu belirtti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.