Konya’nın Gürcistan–Azerbaycan sınırında düşen Lockheed C-130 tipi askeri kargo uçağında hayata veda eden Ahmet Yasir Kuyucu için ailesine taziye ziyaretleri sürerken aynı mahalledeki bir düğün, hem mahalle sakinlerinin hem de şehit yakınlarının büyük tepkisini topladı. Düğün esnasında yüksek sesle müzik çalınması ve eğlencenin yaşanması, şehit ailesini derinden yaraladı. Mahallelinin ve diğer vatandaşların durumu sosyal medyada gündeme getirerek, “Şehidimize ağlanırken kutlama yapmak kabul edilemez” ifadeleriyle tepki göstermeleri dikkat çekti.
DÜĞÜNE POLİS MÜDAHALESİ
Sosyal medyadaki tepkiler üzerine, olay yerine zorunlu olarak ulaşan polis ekipleri, düğün alanına müdahalede bulunarak etkinliği sona erdirdi. Yetkililer, mahalledeki huzurun korunması ve şehit ailesine saygısızlık yapılmaması adına bu adımın atıldığını açıkladı. Düğünün durdurulmasının ardından mahallede taziye süreci, sakin bir şekilde devam etti.
ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK
11 Kasım 2025’te yaşanan ve 20 Türk askerinin şehit olduğu kazada, Lockheed C-130 tipi askeri kargo uçağı düşmüştü. Kazanın hemen ardından, hayatını kaybeden askerlerin cenazeleri Türkiye’ye getirilmiş, ardından da Ankara Mürted Hava Meydanı’nda yapılan törenle memleketlerine uğurlanmıştı. TSK, meydana gelen kazanın ardından benzer uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurma kararı almış ve olayla ilgili kara kutu incelemelerine devam edilmektedir.