Köy Terör Nedeniyle Boşaltıldı, 29 Yıl Sonra Geri Döndüler

Kurudere Köyü’nün Geçmişi ve Göç Hikayesi
Irak sınırındaki Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kurudere köyü, 1995 yılında bölgedeki terör olayları nedeniyle boşaltıldı. 300 hane ve 900 nüfuslu köyde yaşayanlar, Hakkari merkez, Van ve diğer batı illerine göç etmek zorunda kaldı. Bölgeye giriş ve çıkışlar güvenlik gerekçesiyle yasaklanırken, aileler göç ettikleri şehirlerde yeni bir hayata başladılar.

Köylülerin Geri Dönüş Mutluluğu
Aileler, 29 yıl aradan sonra ilçe kaymakamlığından aldıkları özel izinle Kurudere köyüne geri dönme fırsatı buldular. Bu izinle köye giderek ceviz, üzüm ve sumak hasadı yapma şansını elde ettiler. Köylüler, yıllar sonra tekrar topraklarına dönmek ve hasat yapmak için duydukları mutluluğu yaşadılar.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.