KOZAL HİSSESİNDE YATIRIMCIYA TEDBİR KARARI ALINDI
Borsa İstanbul, bugün yaptığı açıklamada KOZAL hissesinde işlem gören bir yatırımcıya tedbir kararı aldığını duyurdu. Yapılan KAP açıklamasında, Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5. maddesi çerçevesinde, KZSDR.V kodlu varantın piyasasında belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle Levent ÜSTÜNDAĞ adlı yatırımcının 1 ay boyunca “Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” tedbirlerinin uygulanacağı açıklandı.
TEDBİRLER 17/07/2024’TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Borsa İstanbul’un aldığı tedbirlerin Levent ÜSTÜNDAĞ için 17/07/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle uygulanacağı belirtildi. Söz konusu tedbirler arasında “Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” bulunmaktadır. Yatırımcının MKK Sicil No’su 30783694 olarak açıklanmıştır.
TEDBİRLERİN SON GEÇERLİLİK TARİHİ 16/08/2024
Borsa İstanbul tarafından alınan tedbirlerin son geçerlilik tarihinin 16/08/2024 olduğu belirtilmiştir. Bu tarihe kadar Levent ÜSTÜNDAĞ adlı yatırımcının KOZAL hissesi üzerinde belirtilen tedbirlerin uygulanmaya devam edeceği ifade edilmiştir. Bu süre içerisinde yatırımcının belirtilen tedbirler doğrultusunda işlem yapması engellenecektir.