KPSS başvuru formu dolduruluyor

2011 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda il merkezleri ile Lefkoşa’da yapılacaktır.

2011-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2011-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

2011-KPSS’ye başvurma işlemleri, 9-25 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Bilgi Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2011-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Memur adaylarına Bakanlar Kurulu'ndan ''KPSS'' müjdesi!

KPSS A grubu puanları ile uzman yardımcısı ve müfettiş yardımcısı olarak kamu kurumlarına girmenin yaş sınırı 30'dan 35'e yükseldi.

Binlerce gencin beklediği bu haber Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan verildi. Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı biter bitmez Twitter'daki hesabından "Arkadaşlar sizlerin A grubu memurluklarda yaş sınırının 35'e çıkarılması talebini Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdim. Sayın Basbakanımız ve diğer bakan arkadaşlarım da konuya olumlu yaklaştılar ve talebiniz kabul edildi. Yani artık yaş sınırı 30 değil 35 oldu. Hepinize hayırlı olsun." diye yazdı.

A grubu memuriyetler için yaş sınırının 35 olması gerektiği yönündeki görüşler, geçtiğimiz aylarda Twitter'dan yazılınca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendi bakanlığında bu sınırı 35'e yükseltmiş ve bu haberi Twitter'dan paylaşmıştı.
Arınç'ın da duyuruyu Twitter'dan yapması ile sosyal paylaşım sitelerinin devlet işleyişine yaptığı etki ortaya çıktı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.