“Kredi Kartlarından Savunma Sanayii Payı”

KANUN TEKLİFİ TANIMI

Yeni kanun teklifi ile birlikte, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahiplerinden her bir kart başına yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınması planlanıyor. Eğer bu teklif yasalaşırsa, tapu ve kadastro işlemlerinde, taşınmaz satışları sırasında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL alınacakken, diğer işlemler için adına işlem yapılacak kişiden 375 TL tahsil edilecek.

TAPU VE KADASTRO İŞLEMLERİ DÜZENLEMESİ

Noter işlemleri kapsamında, taşınmaz satışlarına yönelik olarak tapuda alınan bedel kadar bir ücret alınması öngörülüyor. Sıfır araçların tescil işlemleri için 3 bin TL, ikinci el araç satış ve devirlerinde ise 1.500 TL noterlik ücreti alınması bekleniyor. Ayrıca, noterlik ücretinin uygulandığı diğer işlemlerde işlem başına 75 TL tahsil edileceği belirtiliyor.

YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ

Özel Tüketim Vergisi konusunda ise, drone’lar ve 5 bin TL üzerinde olan kol saatleri vergi kapsamına dahil ediliyor. Kol saatleri için tahsil edilecek vergiler Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yönlendirilecek. Ayrıca, motorlu taşıtlar vergisi alanında da yeni düzenlemeler bulunuyor. Halen vergilendirilmeyen, motor silindir hacmi 100 cm³ altında olduğu için muaf olan motosikletler ile motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler de artık Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin kapsamına girecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.