Kurtulmuş: Süreci İki Pedalla Yönetiyoruz

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ’TAN AÇIKLAMALAR

Macaristan yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama dönemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun faaliyetlerine değinen Kurtulmuş, komisyon kararlarının ittifakla alınmasının kritik olduğuna işaret etti. Kurtulmuş, “Süreci, toplumun tüm kesimlerinin dinlenmesiyle ilerletiyoruz,” dedi.

BİSİKLET METAFORU

Kurtulmuş, sürecin yol haritasını “Şimdi burada işin en önemli kısmı, ‘bisiklet metaforu’, yani bisiklet tek pedalla sürülmez. Bisikletin dengeli yürümesi için iki pedalın da çevrilmesi lazım,” sözleriyle aktardı. Ayrıca, “Kilit nokta İmralı’nın yaptığı örgütün tasfiyesi açıklaması ve ardından da Süleymaniye’de silahların sembolik bir şekilde yakılmasıydı,” diye ekledi. Bu gelişmelerin devamı ve silahların teslim edilme sürecinin Türk kamuoyunu tatmin edecek şekilde ortaya konulmasının şart olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu durumun güvenlik birimleri tarafından tespit edilmesinin ardından ülkenin PKK terör örgütünden kurtulacağını belirtti.

KÜRT VE TÜRK ONURLARI

Bu aşamadan sonra bazı yasal düzenlemelere ihtiyaç olacağını söyleyen Kurtulmuş, “Birbirini tamamlayan, devam eden süreçler bunlar… Yani, ‘Meclis bütün yasal düzenlemeleri yapsın, ondan sonra örgüt adım atsın’ gibi bir anlayış olamaz,” dedi. Örgütün tasfiye olup ortadan kalkmasının ardından, yasal düzenlemelerin daha kolay yapılabileceğini belirtti. Ancak, suça bulaşmış ve ağır cezalar almış kişilerle ilgili düzenlemeler hakkında somut bir şey söylemek istemediğini vurguladı.

İMRALI’YA ZİYARET

İmralı’ya komisyon tarafından bir ziyaretin olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Kurtulmuş, “İmralı kendi görüşlerini kendisini çok sıkça ziyarete giden İmralı Heyeti üzerinden zaten dile getiriyor. Ayrıca avukatları üzerinden de siyasete, sürece ilişkin görüşlerini dile getiriyor,” şeklinde konuştu. Bu konunun komisyonun gündemine gelebileceğini belirten Kurtulmuş, “Ama şu aşamada henüz böyle bir konu gündeme gelmedi,” ifadesini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.