Kuşadası’na 3 Kruvaziyerle 10 BİN Turist Geldi

YAZ TURİZMİNİN CANLANMASI

Kuşadası, bu yaz turizminin popüler merkezlerinden biri olarak canlı günler yaşıyor. Akdeniz’deki kruvaziyer turizminin önemli duraklarından olan Kuşadası Limanı’na, sabah saatlerinde Bahama bayraklı ‘Odyssey of the Seas’, Malta bayraklı ‘Celebrity Equinox’ ve İtalya bayraklı ‘Aidablu’ adlı kruvaziyerler yanaşıyor.

TURİST AKINI

Kruvaziyerlerle birlikte çoğunluğu ABD’li olan toplam 10 bin 649 turist ve 3 bin 464 gemi personeli ilçeye geliyor. Gemilerden inen turistlerin bir kısmı, Efes ve Meryemana Evi turuna katılmak üzere otobüslerle limandan ayrılıyor.

Tur programına katılmayanlar, ilçe merkezinde kalarak turistik çarşılarda alışveriş yapma imkanı buluyor. Bu süreçte ilçedeki esnafın yüzü gülüyor. Ayrıca, belirtilen bilgilerin doğrultusunda, 3 kruvaziyerin temmuz ayında Kuşadası’na toplam 6 sefer daha yapacağı kaydediliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.

Hatay’da Tırın Tabanında 220 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'da polis, durdurduğu bir tırın dorse kısmında gizlenmiş 220 bin captagon hap buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fatih’te Cami Girişinde Yangın Paniği Yaşandı

Fatih'teki Sümbül Efendi Camii'nin girişindeki güvenlik kulübesinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

Edirne'de bir otomobilin çarptığı motosiklet, takla atarak kaza yaptı. Motosiklet sürücüsü yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Eğitim-Camiasında Öğretmene Şiddet Tepkisi Büyüyor

Canik'te düzenlenen okul sporları etkinliğinde, öğrencilere yönelik öğretmene şiddet olayı yaşandı. Bu duruma sendikalar sert tepki gösterdi.