KAZA DETAYLARI
Portekiz’in başkenti Lizbon’da meydana gelen tramvay kazasında 15 kişi yaşamını yitirdi, 5’i ağır 18 kişi yaralandı. Ülkede yayımlanan haberlere göre, turistlerin ilgi gösterdiği Gloria tramvayı, yerel saatle 18.00 sularında raydan çıktı. Bu trajik kazada kaybedilen hayatlar ve yaralanmalar mevcut.
CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI
Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, yazılı bir açıklama yaparak kazada hayatını kaybedenler ve yaralanmalara ilişkin bilgileri doğruladı ve üzüntüsünü ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, tramvaydan dumanların yükseldiği ve insanların enkazı kaldırmaya çalıştığı gözlemleniyor.
Meydana gelen kaza sonucunda Portekiz hükümeti, 1 günlük ulusal yas ilan etti. Ayrıca, Lizbon Belediyesi de 3 gün sürecek bir yas ilan etti.