Louvre Müzesi’nde Su Sızıntısı: 400 Nadir Kitap Hasar Gördü

Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan ünlü Louvre Müzesi, yeni bir olumsuz durumla gündeme geldi. Müzede eskiyen borular nedeniyle meydana gelen su sızıntısı, Mısır antik eserler bölümündeki yaklaşık 400 nadir kitabın hasar görmesine yol açtı. Louvre Genel Müdür Yardımcısı Francis Steinbock, su sızıntısının bu bölümdeki kütüphanede yer alan 3 odadan birini etkilediğini belirtirken, odada 300 ila 400 eserin bulunduğunu ve kontrollerin sürdüğünü ifade etti. Steinbock, hasar gören kitapların değerli eserler olmadığını savundu. Su tesisatındaki problemle ilgili yıllardır bilgilendirmenin yapıldığını kabul eden Steinbock, bakım ve onarımların Eylül 2026’da gerçekleştirileceğini dile getirdi.

19 EKİM’DE YAŞANAN SOYGUN DÜNYAYI ŞOK ETMİŞTİ

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi, her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlarken, 19 Ekim tarihinde gerçekleşen şaşırtıcı bir soygunla da gündeme gelmişti. O sabah, müze dışındaki bir kamyonla gelen kimliği henüz tespit edilemeyen 4 hırsız, bir pencereyi kırarak Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Apollo Galerisi’ne girmişti. Hırsızlar, toplam değeri 88 milyon euro olan 9 parça mücevheri çalarken, kaçışları sırasında 3. Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugenie’ye ait tacı düşürdü. Tacın, hasar görmüş bir şekilde müzenin dış kısmında bulunduğu bilgisi verildi.

SPECIAL SUÇUN SÜRESİ 7 DAKİKAYDI

Soygun, toplamda 7 dakika boyunca sürdü ve hırsızlar olay yerinden motosikletle kaçtı. Yaşanan bu olay sonrasında müze güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatıldı ve yapılan incelemelerin ardından 3 gün sonra kapılarını ziyaretçilere tekrar açtı. Polis, soygunla ilgili olarak 4 zanlıyı yakaladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.